Ministarstvo rada: Korona i u Centru za socijalni rad u Vranju

Prisustvo koronavirusa u Centru za socijalni rad u Vranju potvrdilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za odrasle i stare u Srbiji koronavirus je potvrđen kod osam korisnika i 29 zaposlenih, saopšteno je iz ministarstva.

Među gerontološkim centrima zaraze ima u ustanovama u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

- Takođe, prisustvo virusa je potvrđeno i u Centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Kragujevcu, potom Gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce", u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Lipovački odmor", Beograd - navode iz ministarstva.

Ukupno je do sada izlečeno 640 korisnika i 230 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Najnovije vesti