Ministarstvo odobrilo 8,7 miliona za izgradnju toplovoda u Vranjskoj Banji

Grad Vranje dobio je od 8,7 miliona dinara za realizaciju Projekta izgradnje toplovoda za snabdevanje toplotnom energijom individualnih objekata u Vranjskoj Banji, potvrdio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je to učinio nakon što je Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo konačnu rang listu projekata za finansiranje po javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje programa smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji poreklom iz individualnih izvora u 2021. godini.

- Završetkom projekta u značajanoj meri ćemo unaprediti kvalitet vazduha u Vranjskoj Banji i doprineti očuvanju životne sredine.

Lokalna samouprava učestvovaće u planiranim radovima sa 20 odsto vrednosti projekta, odnosno sa 2,2 miliona dinara, pa je ukupna vrednost projekta 10,9 miliona.

Sredstva su obezbeđena iz budžetu grada - istakao je gradonačelnik.

Ministarstvo zaštite životne sredine odborilo je finansiranje projekata deset lokalnih samouprava u Srbiji, ukupne vrednosti 100 miliona dinara.

Najnovije vesti

Foto ilustracija UC Od petka skuplje cigarete »

Vranje - Nakon što je Vlada Srbije povećala akcize na cigarete za dinar i po, počele su spekulacije o tome kada će pušač...