Ministarstvo nagradilo menadžera bezbednosti u Knaufu

Menadžera za bezbednost i zaštitu na radu u surduličkom Knaufu Đorđa Trajkovića Ministasrstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku nagradilo je u petak u Palati Srbija, za poseban doprinos bezbednosti i zdravlju na radu u Republici Srbiji.
Nagrada je dodeljenja povodom 28. aprila, Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu.

- Od kako smo pre više od jednu deceniju počeli sa poslovanjem u Srbiji, najveći prioritet su nam bili naši zaposleni, njihova bezbednost i uslovi u kojima žive i rade.

I tu se naš posao nije završio, konstantno i dalje radimo na unapređenju tih uslova, brinemo i posvećeni smo okolini i zajednici u kojoj poslujemo, a svega ovoga ne bi bilo bez prave podrške našeg menadžmenta, koji shvata važnost i insistiraju upravo na bezbednosti i edukaciji svih zaposlenih.

Bezbednost na radu jedan je od temelja našeg poslovanja i postavljamo ga kao uslov i onima sa kojima sarađujemo - rekao je Trajković posle uručenja nagrade.

Iz godišnjeg izveštaja o održivosti kompanije Knauf Insulation za 2017. godinu, može se saznati da je, na globalnom nivou, u odnosu na 2016. godinu, smanjila vreme izgubljeno usled nezgoda (LTA) za 33 odsto.

Takođe, u toku 2017. godine, u svim fabrikama sproveden je program „Smernice za ličnu bezbednost“, čiji je cilj da svim zaposlenima pitanje bezbednosti stavi u prvi plan, a pored toga dva puta godišnje se u svim jedinicama održavaju prezentacije i pokazne vežbe u vezi sa bezbednošću na radu, ukazuje se na slabe tačke i predlažu mere za poboljšanje.

Kompletan sistematski pregled svih zaposlenih obavlja se jednom godišnje, a od marta tekuće godine svi zaposleni u Srbiji imaju i privatno zdravstveno osiguranje koje pokriva kompanija.

- Kao deo grupacije u vlasništvu porodice Knauf, Knauf Insulation je jedan od vodećih svetskih proizvođača izolacionih rešenja.

Kao najbrže rastuća kompanija u oblasti izolacija, Knauf Insulation u svom sastavu ima 40 fabrika u Evropi i Americi u kojima se proizvode kamena i staklena mineralna vuna i drvena vuna, i zapošljava preko 5,000 ljudi.

Knauf Insulation širom sveta izlazi u susret rastućoj potrebi za energetskom efikasnošću, zaštitom od požara i zvučnom zaštitom u novim i postojećim stambenim, javnim, komercijalnim i industrijskim objektima - navode iz Knauf Insulation-a.

Najnovije vesti