Ministarka Čomić u ponedeljak i utorak u Vranju i Bujanovcu

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić boraviće u ponedeljak i utorak u Pčinjskom okrugu gde će razgovarati sa predstavnicima lokalnih samouprava, državnih organa, institucija i civilnog sektora.

U ponedeljak 15. novembra od 14 sati Čomić će imati ovakav sastanak u sali Skupštine grada Vranja.

Narednog dana, u utorak 16. novembra Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa Koordinacionim telom za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, organizovaće u Bujanovcu društveni dijalog o temi "Plan od sedam tačaka, tema obrazovanje".

Dijalog će se održati u prostorijama Ekonomskog fakulteta Subotica - Odeljenje u Bujanovcu, sa početkom u 10 časova.

Planirano je da u uvodnom delu skupa govore ministarka Čomić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, šef misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu i predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ragmi Mustafa.

Po okončanju dijaloga, u 13.30 časova u zgradi fakulteta učesnici dijaloga daće izjave predstavnicima medija.

Takođe, u okviru dvodnevne radne posete Bujanovcu ministarka Čomić će dan ranije, 15. novembra od 17.30 časova, održati predavanje studentima Ekonomskog fakulteta, Odeljenje u Bujanovcu i govoriti o zaštiti ljudskih i manjinskih prava iz nadležnosti Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društvenog dijaloga.

Najnovije vesti