Ministar Vulin obišao povređene vojnike

Ministar odbrane Aleksandra Vulin obišao je povređene pripadnike 21. bataljona veze Kopnene vojske, saopšteno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Vulin je obišao vojnike zajedno sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem i načelnikom Uprave za vojno zdravstvo brigadnim generalom Uglješom Jovičićem, piše u saopštenju.

Zdravstveno stanje pripadnika 21. bataljona veze Kopnene vojske, povređenih kada se u četvrtak u blizini brda Pržar kod Vranja prevrnuo autobus privatnog prevoznika kojim su se vraćali sa redovnog zadatka, je stabilno i dobro.

- Na bolničkom lečenju u Vojnoj bolnici Niš primljeno je 10 pripadnika Vojske Srbije.

Radi se o pacijentima koji su ostavljeni na opservaciji zbog toga što priroda njihovih povreda to zahteva.

Od toga, dvojica povređenih imaju teže povrede - frakture zgloba ramena.

Ambulantno je, takođe, pregledano i otpušteno na kućno lečenje još 13 pripadnika Vojske Srbije - izjavio je načelnik Sektora hirurških grana Vojne bolnice Niš pukovnik dr Nebojša Ðenić.

Pukovnik Ðenić je istakao da nema životno ugroženih i da će osim dvojice teže povređenih, koji će ostati duže na bolničkom lečenju, ostali biti otpušteni na kućno lečenje u toku iduće nedelje.

U Vojnu bolnicu Niš pacijenati iz Vranja primljeni su u petak, nakon što im je ukazana pomoć u Zdravstvenom centru Vranje.

- Moram da pohvalim kolege iz Zdravstvenog centra Vranje koji su odlično i profesionalno odradili svoj posao, tako da su pacijenti primarno dobro sagledani i zbrinuti, a samim tim spremljeni za ovu evakuaciju i nastavak njihovog lečenja - poručio je pukovnik Ðenić.

Komandant 21. bataljona veze Kopnene vojske major Ljubiša Pajić izjavio je da se povređeni pripadnici tog bataljona dobro osećaju, da se zdravstvena zaštita odvija po planu i da je nega sa ciljem njihovog oporavka maksimalna.

On je zahvalio Vojnoj bolnici Niš i Zdravstvenom centru Vranje što su vojnicima ukazali neophodnu medicinsku pomoć, navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti