Ministar i vojni vrh na sastanku na tajnoj lokaciji razmeštaja jedinica

Vranje/Beograd - Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Milan Mojsilović stigli su u rejon razmeštaja dela jedinica VS, gde će održati sastanak o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji, saopštilo je u sredu pola časa posle podneva Ministarstvo odbrane.

Nije precizirano o kom rejonu se radi.

Vučević je ranije danas izjavio da je KFOR "stajao sa strane i dozvolio" pripadnicima kosovske policije da posle oružanog sukoba u selu Banjska na severu Kosova, "nastave lov" na grupu naoružanih Srba, prenosi Beta.

U sukobu u tom selu u nedelju ubijena su najmanje trojica Srba sa severa Kosova i jedan pripadnik kosovske policije.

Poslednja vest

Ministarstvo odbrane saopštilo je u sredu oko 14.30 sati da se potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, sastao sa komandantima dela jedinica Vojske Srbije.

"Najodgovornije starešine Vojske Srbije izvestile su ministra odbrane i načelnika Generalštaba o bezbednosnoj situaciji i stanju na terenu i informisali ih da su pripadnici Vojske Srbije spremni da izvrše sve zadatke koje pred njih postavi državno rukovodstvo. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova", piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Najnovije vesti