Minimalan poraz Surduličana: Radnički 1923 - Radnik 1:0 VIDEO

Vranje - Surdulčki Radnik izgubio je sa 1:0 (1:0) od Radničkog 1923 na gostovanju u Kragujevcu, u utakmici 18. kola Super lige Srbije koja je odigrana na Stadionu Čika Dača.

Jedini gol za Kragujevčane postigao je nekadašnji igrač Radnika Nemanja Tomić u 32. minutu.

Surduličani su u drugom poluvremenu zaigrali agilnije, ali nisu uspeli da stignu do boda uprkos nekolicini veoma izglednih prilika.

Kuriozitet ove utakmice bio je taj što je prvi put u istoriji najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Serbiji kao glavni sudija pravdu delila jedna dama - Jelena Cvetković iz Leskovca.

Posle ovog poraza Radnik u dosadašnjih osamnaest kola ima samo jednu pobedu, uz pet remija i dvanaest poraza i poslednji je tim lige sa 8 osvojenih bodova.

Radnik će u narednom kolu, poslednjem pred pauzu zbog Svetskog prvenstva, dočekati Crvenu zvezdu.

Pre tog duela sa crveno-belima, Surduličani će u osmini finala Kupa Srbije gostovati Radničkom na Novom Beogradu.

Utisci trenera

Simo Krunić (Radnik) - "Mislim da je ovo bila jedna borbena i ne preterano kvalitetna utakmica, u kojoj je Radnički zasluženo pobedio. Mi smo loše odigrali prvo poluvreme i primili veoma jeftin gol posle kiksa jednog od naših odbrambenih igrača. U drugom poluvremenu smo krenuli na sve ili ništa, pokušali da dođemo do boda koji bi nam u trenutnoj situaciji mnogo značio, ali nažalost nismo uspeli u tome. Nemam mnogo toga da zamerim mojim igračima koji su dali svoj maksimum u ovom trenutku, ali to očigledno nije bilo dovoljno da izbegnemo poraz na današnjoj utakmici. Dosta je još utakmica ostalo do kraja sezone, a naš zaostatak za ekipama koje su ispred nas na tabeli iznosi svega pet bodova. Najbolje bi bilo da napravimo neku mini seriju dobrih rezultata, kao što je to, uostalom, učinio Radnički ove jeseni. Ukoliko ne podignemo nivo igre i ne dođemo do rezultatskog kontinuiteta, biće jako teško da opstanemo u ligi".

Dejan Joksimović (Radnički 1923) - "Složio bih se sa konstatacijom kolege Krunića da ovo nije bila baš preterano lepa utakmica za gledanje. Očigledno da je rezultatski pritisak učinio svoje. U svakom slučaju, bila je ovo jedna borbena, prava takmičarska utakmica. Mi smo kontrolisali igru u prvom poluvremenu, postigli taj vodeći gol i imali još jednu-dve povoljne situacije do odlaska na odmor. Radnik je u drugom poluvremenu izašao dosta visoko i stvorio nam određene probleme. Mi nismo uspeli da iskoristimo tu njihovu riskantniju igru i manjak igrača u defanzivi da dođemo do neke ozbiljnije prilike iz tranzicije. Sve u svemu, jako bitna i nimalo laka pobeda za nas. Kada je reč o ekipi Radnika, smatram da su od trenutka kada ih je preuzeo moj kolega Simo Krunić počeli da igraju mnogo bolje i siguran sam da će u nastavku prvenstva biti daleko konkurentniji i da će ostvariti svoje takmičarske ciljeve"

(Izvor: zvaničan sajt FK Radnički 1923)

Najnovije vesti