Milovanović: Inovacije Ukrasa u proizvodnji zaštitnih rukavica

Kontinuitet proizvodnje i ponude inovativnih zaštitnih rukavica uspelo je da obezbedi preduzeće Ukras u Vranju, uprkos otežanim uslovima poslovanja, izjavila je za portal Nova ekonomija direktorka te firme Tijana Milovanović.

"Proizvodnja automobila je smanjenja, pa je samim tim i tražnja za ličnom zaštitnom opremom opala.

S druge strane tražnja za proizvodima metaloprerađivačke industrije se povećala, pa u skladu sa tim povećava se potražnja i za proizvodima lične zaštitne opreme", kaže Milovanović.

Ukras proizvodi zaštitne pletene rukavice od pamuka, kevlara, mikrofilamenta, poliestera i poliamida

Kupci njihovih zaštitnih rukavica i druge opreme su preduzeća iz metalo-prerađivačke, drvne, građevinske, automobilske, elektro i lake industrije.

Sektor proizvodnje lične zaštitne opreme je usko povezan sa ostalim industrijskim granama.

U poslednje dve godine pandemije, uslovi rada su se promenili u gotovo svim privrednim delatnostima.

Pandemija je uticala na pokretanje inovativnih aktivnosti u ovoj porodičnoj firmi osnovanoj pre tri decenije.

"Kad je proglašena epidemija u Srbiji, cene rukavica i maski za jednokratnu upotrebu su vrtoglavo skočile, a nije ih ni bilo i tako smo došli na ideju da proizvedemo novi model.

Pošto su naše zaštitne rukavice od pamuka pogodne i za vožnju i za rad na "touch screen-u" telefona i računara, proizveli smo rukavice za višekratnu upotrebu, koje mogu da se koriste u svakodnevnim ličnim i poslovnim aktivnostima", navodi Milovanović.

Proizvodni proces je automatizovan, mašinski se proizvodi oprema i zaposleno je samo petoro radnika.

Po njenom mišljenju nova 2022. godina biće teža od prethodne.

"Pandemija i dalje traje, cene svih repromaterijala, transporta, usluga su povećane i to će verovatno uticati na tražnju.

Velika borba je pred privrednicima.

Ipak, naučili smo da radimo u otežanim uslovima i nadam se da će nam to olakšati opstanak na tržištu", ocenila je Milovanović u razgovoru za Novu ekonomiju.

Najnovije vesti