Miloš Radovanović pobednik finalnog takmičenja u organizaciji vranjskog BSC-a

Miloš Radovanović, učenik Ekonomske škole Đuka Dinić u Leskovcu, osvojio je prvo mesto sa projektom Ruka pod ruku, na finalnom takmičenju učenika srednjih škola u sklopu projekta Bugarska ti pruža ruku - upoznaj je, kojeg je u proteklom periodu realizovao Bugarsko srpski centar (BSC) u Vranju.

Na finalnom takmičenju, koje je održano u Generalnom konzulatu Bugarske u Nišu, ovaj projekat bio je najbolji u konkurenciji pet projekata koji su došli do finala ovog takmičenja.

Predsednik BSC-a Darko Anačkov za Vranje News kaže da su projekti imali za zadatak "da predlože buduću saradnju između Srbije i Bugarske u oblasti kulture, obrazovanja, sporta, turizma, ekonomije itd".

Odluku je donela komisija u kojoj su osim Anačkova bili Dimitar Canev, generalni konzul Republike Bugarske u Nišu i Ilija Bondžolov, konzul u istom konzulatu.

Osim pobednika Radovanovića (mentorka mu je bila Danijela Radovanović), u finalnom takmičenju učestvovalo je još četvoro učenika.

To su Nikola Momčilović iz Hemijsko-tehnološka škola u Vranju sa projektom Upoznaj me (mentorka Danijela Đendić); Kristina Tomić (SSŠ Sveti Sava u Bujanovcu sa projektom Zajedno možemo više (mentorka Danijela Ristić); Petar Anđelković iz Tehničke škole u Vladičinom Hanu sa projektom Upoznavanje mladih i smanjenje predrasuda (mentor Zoran Kostić) i Vladan Lazić, učenik Gimnazije 9. maj u Nišu sa projektom Tell what you know (mentor Nikola Brkić).

Dimitar Canev, generalni konzul Republike Bugarske u Nišu pozdravio je pristune finaliste, poželeo im uspeh u daljem školovanju i uručio im vredne nagrade.

Anačkog iz BSC-a rekao je za Vranje News da će u subotu 24. septembra biti organizovana ekskurzija do Sofije za sve učenike i profesore iz pomenutih škola.

"Na ekskuziju će krenuti ukupno 57 učenika i profesora iz Bujanovca, Vranja, Vladičinog Hana, Leskovca i Niša", navodi Anačkov za naš portal.

Ovaj projekat podržalo je Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske, u okviru programa Bugarska pomoć za razvoj.

Najnovije vesti