Milković: Zaustavite delovanje direktora Doma kulture

Predsednik Opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke (USS) u Bujanovcu Miodrag Milković pozvao je čelnike opštine "da preduzmu najhitnije potrebne mere za sprečavanje delovanja direktora Doma kulture (Jetmira Ismailjija)" u tom mestu na jugu Srbije.

- Direktor ozbiljno ugrožava međunacionalnu stabilnost između Srba i Abanaca - naveo je Milković istupajući u ime svoje stranke.

U pismu čije navode prenosi portal Bujanovačke piše da "potenciranje razlika između žitelja Bujanovca od strane državnog činovnika, koga država plaća da promoviše pozitivne vrednosti zajedničkog života, ne samo da narušava stabilne međunacionalne odnose već čini ogromnu štetu opštini u celini stavljajući je u naslove medija sa negativnom konotacijom".

- Realnost koja je stvorena danas nije na ponos nosilaca vlasti u našoj opštini u proteklih osamnaest godina i pored ulaganja više od 80 miliona evra države Srbije i stranih donatora.

Mnogi krajevi to ne mogu ni da sanjaju.

Prioritet je zaustaviti siromašenje žitelja opštine, a teme koje stvaraju razdor su za svaku osudu.

Odbornici USS u opštini Bujanovac tražiće odgovornost za postupke državnih službenika koji rukovode državnom imovinom - navodi se u pismu.

Direktor Doma kulture Ismailji ranije je izjavio da u obeležavanju Dana komandanta Lešija u bujanovačkom Domu kulture "nema ničeg spornog".

Ismailji je nedavno zabranio prikazivanje filma Balkanska međa u toj ustanovi kulture zbog, kako je kazao, "bojazni da bi film podigao međunacionalne tenzije".

- Manifestacija u čast Komandanta Lešija održava se gotovo dvadeset godina i do sada nikada nije bilo nikakvih problema, niti posledica po međunacionalne odnose u opštini - rekao je Ismailji za Bujanovačke.

Najnovije vesti