Milković: Rukovodstvo opštine Bujanovac nanosi štetu stočarima

Zbog bojkota i pritisaka lokalne samouprave Bujanovac, Veterinarska stanica prinuđena je da odustane od organizacije 4. izložbe goveda simentalske rase, izjavio je za Bujanovačke Miodrag Milković, direktor ove ustanove koja je prethodne tri godine organizovala ovu manifestaciju.

Milković je o tome obavestio i predsednika opštine i njegovog zamenika, Šaipa Kamberija i Stojanču Arsića, koje optužuje da nanose štetu stočarima u bujanovačkoj opštini.

- Odlukom Opštine Bujanovac od 2017, veštačko osemenjivanje goveda preuzela je opština iz budžeta i time prekinula tradiciju dugu 15 godina o subvencionisanju stočara preko Koordinacionog tela.

Ovom odlukom je 2017. oštećeno 40 odsto vlasnika goveda koji nisu dobili subvencije - piše u dopisu upućenom Arsiću i Kamberiju.

U dokumetu koji je potpisao Milković podseća se da je isplata subvencija za 2018. počela septembra.

- Računajući i troškove stočara oko dolaska u opštinu, podizanja novca, kao i gubljenje vremena, stočari su oštećeni za više miliona dinara - kazao je direktor Veterinarske stanice.

On dodaje da nedolazak opštinskih čelnika na 3. izložbu prošle godine pokazuje da podrška stočarima nije prioritet opštinskih čelnika

- Veterinarska stanica Bujanovac je pogrešna adresa odmazde lokalnih čelnika, jer ispaštaju stočari, posebno oni iz udaljenih naselja kojima je pomoć najpotrebnija - rekao je Milković.

Najnovije vesti