Milionska donacija BAT-a vranjskom Crvenom krstu

Kompanija British American Tobacco (BAT) donirala je Crvenom krstu u Vranju pakete sa osnovnim životnim namirnicama u vrednosti od milion dinara, saopšteno je iz ove kompanike koja ima svoju proizvodnu celinu u Vranju.

Crveni krst, kako objašnjeno, dalje će preusmeriti pomoć korisnicima kojima je ona najpotrebnija.

- Mi smo kao kompanija oduvek bili posvećeni odgovornom poslovanju i pomaganju lokalnoj zajednici, a ta pomoć koja je sada važnija neko ikad.

Ova donacija je samo jedna u nizu aktivnosti kojima nastojimo da pružimo doprinos, a upravo iz tog razloga kompanija neće koristiti olakšice i pomoć koju je Vlada Srbije ponudila privredi, kako bismo prebrodili krizu izazvanu pandemijom koronavirusa.

Sa istom praksom nastavićemo i u narednom periodu, a ujedno apelujemo na druge privredne subjekte da pokažu solidarnost i jedinstvo.

Takođe, briga o zaposlenima ostaje vodeći prioritet u našem poslovanju, što pokazuje i da se broj zaposlenih u kompaniji, uprkos vanrednom stanju, nije promenio - istakao je direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru Milorad Krstikeski.

Uz donaciju, doprinos prikupljanju sredstava pružili su i zaposleni kompanije BAT, kao i fabrički sindikati Nezavisnost i Samostalni sindikat, učešćem na dobrovoljnoj bazi, sa željom da pomognu sugrađanima, zajednici i pokažu humanost na delu.

Kao društveno odgovorna kompanija koja već sedamnaest godina posluje u Srbiji, British American Tobacco nastavlja da pomaže državi i lokalnoj zajednici i u trenucima koji su teški za ceo svet.

Od početka poslovanja u Srbiji, BAT je investirao više od milion evra u društveno odgovorne projekte, a takva praksa ostaće opredeljenje kompanije i u budućnosti.

Najnovije vesti