Milica Petković opet najozbiljnija kandidatkinja za osnovnog tužioca

Milica Petković prva je na rang listi među petoro kandidata za izbor osnovnog javnog tužioca u Vranju, prema bodovanju komisije Državnog veća tužilaca (DVT), saznaje Vranje News.

Petkovićeva je aktuelni vršilac funkcije osnovnog tužioca, a i ranije je slovila za najozbiljnijeg kandidata za tužioca prema rang listi DVT; čak je predlog za njen izbor odlazio do Vlade Srbije, ali do izbora zbog raznih okolnosti nije došlo.

Prema vrednovanju kandidata na poslednjim razgovorima u DVT, Petkovićeva je imala maksimalnih 50 poena od komisije za „stručnost i osposobljenost“ i još 17,8 za „predstavljanje programa organizacije i unapređenje javnog tužilaštva“ (ili ukupno 67,8 poena), što su ključni kriterijumi za vrednovanje kandidata.

Iza nje na listi DVT su Branislava Mihajlović (50+17), inače zamenica tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Vranju, Miodrag Mitić, zamenik u tužilaštvu u Vladičinom Hanu (50+15,8), Živan Đorđević, zamenik u OJT u Kraljevu (50+14) i Boban Nakić, zamenik osnovnog tužioca u Vranju (30+17,2).

Izbor osnovnog tužioca za Vranje očekivao se još početkom 2016, ali je više puta odlagan.

Petkovićeva će morati da dobije saglasnost Vlade i Skupštine Srbije da bi postala osnovni javni tužilac.

OJT Vranje je više od devet godina u v.d. stanju.

Kao rukovodioci ili v.f-i od 2010. godine osnovnim tužilaštvom upravljali su Miodrag Mitić, Trajko Naumović i Milica Petković.

Aritonović među kandidatima za zamenika u VJT

DVT je ustanovilo i rang listu za izbor zamenika u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Vranju. Na rang listi su, opet, Milica Petković, aktuelni v.f. osnovnog tužioca, te Emilija Tončić (zamenik u OJT), sa po 70 poena u vrednovanju stručne osposobljenosti i utiska prilikom razgovora sa članovima komisije (50+20 poena). Na listi je, takođe, aktuelni načelnik Gradske uprave Vranja Dušan Aritonović (kao osoba koja kao kandidat dolazi izvan pravosuđa). On je na stručnom ispitu, koji se vrednuje kod ove kategorije kandidata, dobio "četvorku".

Za razliku od Osnovnog, Više tužilaštvo u Vranju dobilo je 1. januara 2015. godine višeg javnog tužioca u liku Danijele Trajković, nakon šest godina v.d. stanja.

Najnovije vesti