Milenković: Ulaganje u Vranje 30 miliona evra

Gradonačelnik Vranja i potpredsednik SNS-a Vranje Slobodan Milenković izjavio je da je aktuelna lokalna vlast, uz pomoć države, "za već realizovane i projekte koji predstoje obezbedila oko 30 miliona evra" za Vranje.

- Najznačajniji projekat koji je već počeo da se realizuje je izgradnja kolektora i fabrike za prečiščavanje otpadnih voda u iznosu od 14,2 miliona evra.

Do kraja leta imaćemo ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja za rekonstrukciju paviljonskog dela bolnice, investicije od 6,2 miliona evra.

Podsetiću vas da je Hirurški blok završen uz pomoć države zajedničkim sredstvima Vlade, lokalne samouprave i EU - kazao je Milenković.

On je dodao da to nije sve, već da grad Vranje nastavlja sa realizacijom projekata.

- Sa Ministarstvom privrede realizujemo projekat izgradnje obilaznice od milion i po evra i završetak izgradnje do kraja maja.

Sa istim ministarstvom smo u potpunosti rekonstruisali i izgradili put Kriva Feja - Donja Ljubata vrednosti 62 miliona dinara, a ove godine sigurno krećemo u rekonstrukciju Ulice Bora Stankovića, procenjene vrednosti milion i po evra.

Rekonstruisana je pruga od Ristovca do Vranja.

Podsetiću i da je u Vranju počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u vrednosti 6 miliona evra, a da u aprilu možemo da očekujemo početak izgradnje Ragionalnog centra za vanredne situacije, investicije od 3,5 do 4 miliona evra, a nakon opremanja vrednost investicije dostići će oko 7 miliona evra - kazao je Milenković.

Najnovije vesti