Milenković u Sofkinoj: Grad uložio 3,8 miliona za presvlačenje ulice kockom

Kada je počela rekonstrukcija Sofkine ulice u Vranju, tokom izvođenja radova naišlo se na tursku kanalizaciju na koju je bio priključen određeni broj kuća, te je sve to moralo da se reguliše, izjavio je u petak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, prilikom obilaska ove ulice, rekonstruisane kroz projekat Čista Srbija.

"Radovi su završeni i sada su sva ova domaćinstva priključena na novu kanalizacionu mrežu.

S obzirom na to da je Ulica Sofkina jedna od starijih u gradu, vodovodna mreža je bila od azbestnih cevi što je, takođe, prouzrokovalo probleme, te je obavljena i potpuna rekonstrukcija i vodovodne mreže.

Uz saglasnost stanara ulice dogovorili smo se da je pokrijemo kockom, što ima smisla jer se Sofkina oslanja na Baba Zlatinu ulicu, koja je pod kaldrmom i tako smo napravili jednu ambijentalnu celinu u užem centru grada", kazao je Milenković.

On je rekao da je grad Vranje podržao uređenje Sofkine u vezi sa pokockavanjem kolovoza, u iznosu od 3,8 miliona dinara sa PDV-om.

Dodao je da je u planu rekonstrukcija kanalizacione mreže u Jug Bogdanovoj i Ulici Stanoja Glavaša, koje su, kazao je, "zahtevne za rekonstrukciju".

"U koordinaciji sa njihovim stanovnicima došli smo do rešenja da uradimo potpunu rekonstrukciju i vodovodne mreže.

I ove ulice biće pokrivene kockom, jer se pokazalo da je dugotrajnija'', kazao je Milenković.

On je najavio da će se osim u pomenutim ulicama u narednom periodu rekonstrukcija kanalizacione mreže raditi i u ulicama Bregalnička, Dečanska, Cerska, Jadranska, Koste Abraševića, Nemanjina, 1. Maj, Đure Đakovića, dr Kopše, Sutjeskina, Vojvode Mišića, Omladinska, Svetozara Markovića, Petra Lekovića, Filipa Filipovića, Marička, Kraljevića Marka, Nevesinjska.

"Zahvaljujući projektu Čista Srbija i pomoći države uredićemo na teritoriji grada, ali i u prigradskim naseljima i seoskim sredinama, 140 kilometara kanalizacione mreže u vrednosti od 70 miliona evra", zajkjučio je Milenković.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...