Milenković: Trideset sedam miliona za ovogodišnji Komunalni program

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima prisustvovao je u sredu početku radova na rekonstrukciji Ulice Marije Kiri, čime je počela realizacija Komunalnog programa za 2019. godinu.

- Pored asfaltiranja ove saobraćajnice u dužini od 250 metara i širini od 6 metara, predviđeno je postavljanje ivičnjaka celom dužinom ulice.

Prvi put nakon četrdeset godina ova ulica će biti osposobljena za gradski saobraćaj, što je veoma značajno za sugrađane u ovom delu grada - rekao je gradonačelnik.

U prvoj fazi realizacije Komunalnog programa biće izvedeni radovi na asfaltiranju ulica Budislava Šoškića (u dužini od 230 metara) u naselju Donji Asambair i Tome Kostića (u dužini od 85 metara) u naselju Šaprance.

Nakon toga sledi uređenje Sremske ulice, Ratka Mitrovića u naselju Raška, Aleksinačke, Vaska Pope i Vojislava Ilića.

Opredeljena su i sredstva za rekonstrukciju ulica Filipa Filipovića, Narodnog Heroja i Kneza Miloša, ali će se sa tim radovima početi tek nakon uređenja podzemnih instalacija.

Ove godine je u planu i sređivanje Ulice Kosovske, ali radovi na uređenju ove saobraćajnice će početi tek nakon završetka obilaznice - dodao je Milenković.

Ukupna vrednost Komunalnog programa za 2019. godinu je 37 miliona dinara.

Najnovije vesti