Milenković: Rekonstrukcija starog dela bolnice počeće za dva meseca VIDEO

Rekonstrukcija starog, paviljonskog dela Opšte bolnice Vranje, po principu (jedna zgrada jedna bolnica), počeće za dva meseca, nakon izbora izvođača i njegovog "uvođenja u posao," najavio je u utorak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je na konferenciji za medije u gradskoj kući precizirao da će biti kompletno rekonstruisani objekti svih paviljonskih odeljenja, kao i tzv. "udalejni objekti - Infektivno odeljenje i Dijaliza - i da će to koštati skoro 1,45 milijardi dinara.

Grad Vranje potpisao je nedavno ugovor o rekonstrukciji ovog dela bolnice sa vladinom Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i, kako je naglasio Milenković, "rekonstrukcija Vranje neće koštati ni jednog jedinog dinara" jer je novac za investicije obezbeđen iz drugih izvora - preko Evropskog progresa i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

- To smatram kao svoj lični uspeh i uspeh mojih saradnika - naglasio je Milenković.

Milenković je detaljno objasnio kako će izgledati rekonstrukcija svakog odeljenje ponaosob.

Realizacije ideje o ovom projektu počela je još 2017. godine kada je na UO Evropskog progresa doneta odluka o finansiranju projektno-tehničke dokumentacije u iznosu od 50.000 evra.

Od 2017. godine do januara 2020. trajao je proces usaglašavanja projekta između projektanta i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

- Taj dugotrajan proces samo je potvrda toga koliko je ovo značajan i kompleksan projakat.

Kada je sve jasno u vezi sa projektom garantuje se da će ceo proces do kraja biti izveden kvalitetno i bez zastoja - naglasio je MIlenković.

On je dodao da sledi javna nabavka i izbor izvožača radova.

- Sredstva su obezbeđena, 1,45 milijardi sa PDV-om i to je veoma važna stvar.

Rok za završetak je po ugovoru 450 radnih dana - kazao je Milenković.

Odgovorni projektant Ranko Gušić, iz projektnog biroa "Forma Antika", Niš istakao je da je rad na ovom projektu bio "kompleksan zadatak".

- Sama površina zahvata za rekonstrukciju obuhvata površinu od 14.500 kvadrata za objekat bolnice i još oko 1.200 za Infektivno odeljenje.

Projekat će biti takav da će se kasnijim sistemima klimatizacije, elektroinstalacija i grejanja omogućiti znatne uštede i manji troškovi za bolnicu u eksploataciji objekta, što će omogućiti da se veći deo novca usmeri na zdravstvenu zaštitu, a ne na plaćanje troškova energenata - naglasio je Gušić.

Najnovije vesti