Milenković potpisao ugovore o subvencijama sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava

Ugovore o dodeli sredstava - donacija sa pet nosilaca poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada Vranja, koji su podneli prijave na Konkurs za podsticajna sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i vanpoljoprivrednih aktivnosti na selu i u Vranju za 2022. godinu, sa vlasnicima je u četvrtak potpisao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 1,3 miliona dinara.

Prema uslovima poziva, sredstva su odobrena u maksimalnom iznosu do 300.000 dinara po prijavi, pri čemu 10 odsto predstavlja subvencija grada, a preostalih 90 se vraća na tri godine, bez kamate.

"Veoma je važno da ljudi budu informisani o ovoj aktivnosti lokalne samouprave, koja se sprovodi treću godinu zaredom, a u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Budžetom grada u narednom periodu predviđena su dodatna sredstva za pomenuti fond, s ciljem povećanja broja korisnika", podvukao je Milenković.

Pomenuta aktivnost realizuje se iz Fonda za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje u Vranju, kojeg je lokalna samouprava formirala septembra 2021. godine sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga doo Vranje i Fondacijom Ana i Vlade Divac.

U 2021. godini, u okviru Fonda za podsticaj razvoja poljoprivredne proizvodnje u Vranju, podeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 5,2 miliona dinara za ukupno petnaest poljoprivrednih gazdinstava sa područja Vranja, dok je u 2022. godini taj iznos bio 4,1 milion za osamnaest poljoprivrednih gazdinstava

Najnovije vesti