Milenković novi-stari gradonačelnik, Zorica Jović njegova zamenica VIDEO

Slobodan Milenković, specijalista ortopedije i potpredsednik vranjskog SNS-a, ponovo je izabran za gradonačelnika grada Vranja, u ponedeljak na konstitutivnoj sednici novog saziva lokalnog parlamenta.

Na funkciju zamenika gradonačelnika, koju je dosad obavljao Nenad Antić (SNS) postavljena je Zorica Jović, takođe članica SNS-a, koja je u prethodnom sazivu Gradskog veća vodila resor za kulturu, obrazovanje, informisanje i verske zajednice.

PROFIL GRADONAČELNIKA

Dr specijalista Slobodan Milenković rođen je u Vranju 1972. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Nišu, gde je stekao zvanje doktora medicine. Godine 2000. zasnovao je radni odnos u Domu zdravlja u Bujanovcu, na mestu šefa vakcinacije pri Dečjem dispanzeru. Godine 2002. prešao je u Zdravstveni centar u Vranju, na Ortopedsko traumatološko odeljenje i to na radno mesto lekara specijaliste iz ortopedije i traumatologije. Godine 2008, posle okončane specijalizacije, stekao je zvanje lekara specijaliste ortopedske hirurigije i traumatologije. Kasnije je postao šef Odseka za ultrazvučnu dijagnostiku lokomotornog sistema. Učesnik je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih akreditovanih kongresa, gde posebno treba izdvojiti međunarodni Evropski kongres u Instanbulu EFOR 2013. godine. Bio je organizator i predavač na akreditovanom kursu iz oblasti ortopedije, na temu „Primena unutrašnje i spoljašnje fiksacije u stabilizaciji preloma godnjih i donjih ekstremiteta“. Potpredsednik je vranjskog SNS-a. Na funkciji gradonačelnika Vranja nalazio se od juna 2016. godine, a sada je reizabran na tu funkciju.

Za predsednika Skupštine grada Vranja reizabran je Dejan Tričković, koji je i u prethodne četiri godine obavljao tu funkciju, a za sekretara parlamenta Marko Tričković.

Novi-stari predsednik parlamenta Dejan Tričković zahvalio se na poverenju i istakao da će u narednom periodu sve aktivnosti biti usmerene na razvoj grada i bolji život građana.

- Verujem da će svima nama, bez obzira na stranačku pripadnost, rad na ekonomskom, infrastrukturnom, privrednom, kulturnom, sportskom razvoju Vranja biti zajednički imenitelj.

Da stvaramo ambijent za ostanak mladih, ali i povratak onih koji su otišli - naglasio je dr Dejan Tričković.

Stojan Ilić, predsednik Gradske izborne komisije, podnoseći izveštaj o sprovedenom izbornom procesu izjavio je "da je komisija sprovela sve zakonske mere, te propise za sprovođenje izbornog procesa usled aktuelne epidemiološke situacije".

- Bilo je prijavljeno i proglašeno osam izbornih lista za koje su građani glasali, a cenzus su prešle četiri - rekao je Ilić.

Verifikacioni odbor je utvrdio da su imena odbornika istovetna sa već ranije predatim listama i Skupština je donela odluku o potvrdi mandata odbornika Grada Vranja.

Osim naprednjaka i stranaka koje su sa njima u koaliciji u Skupštinu su ušli odbornici Srpske desnice, SPS-a i Jedinstvene Srbije (JS).

NOVI SASTAV GRADSKOG VEĆA

U novom Gradskom veću grada Vranja su: Aleksandar Stajić (zdravstvo), Izabela Savić (kultura, obrazovanje, informisanje, turizam), Nenad Đorđević (sport), Nebojša Stamenković (poljoprivreda), Danijela Milosavlјević (lokalna samuprava i socijala), Bojan Kostić (budžet i finansije), Dejan Ivanović (manjine), Nebojša Zupančić (privreda) i Slavolјub Stojmenović (komunalna delatnost i infrastruktura). Sve funkcije u veću raspodeljene su u okviru koalicije koja je formirana sa SNS-om kao stožerom još pre izbora. Osim naprednjaka u veću su članovi SDPS (Stajić) i Vulinovog Pokreta socijalista (Stojmenović). U veću su ranije bili naprednjaci Dejan Stanojević (infrastruktura i komunalna delatnost), Miroljub Stanković (zdravstvo) i socijalista Danijel Vasiljević (ekologija).

Napomena: Raspodela resora je data okvirno. Novi resori biće utvrđeni zvanično na prvoj sednici Gradskog veća.

OSTAVKE

Zbog nespojivosti funkcija ostavke na mesto odbornika u lokalnom parlamentu podneli su Marko Tričković i Dušan Aritonović sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu", Branimir Stojančić, Suzana Mišić i Milena Marinković sa liste Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije - SPS, Vesna Petrović sa liste "Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija JS", kao i Ivana Tasić sa liste "GG Srpska desnica Vranje – od naroda za narod".

LEKARI

Osim gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, koji je po zanimanju ortoped, u skupštinske klupe novog saziva parlamenta seli su još neki doktori. Najpre direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić, upravnik bolnice pedijatar Nikola Popović, bivši upravnik bolnice hirurg Saša Đorđević, načelnica laboratorije Doma zdravlja Milica Jaziković, direktorka Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji Slađana Stošić. Oni su svi sa liste "Aleksandar Vučić - za našu decu". Lekar-stomatolog u Gradskom veću je Aleksandar Stajić iz Ljajićevog SDPS-a, koji je koalicioni pertner SNS-a.

Najnovije vesti