Milenković: Najmanji broj nezaposlenih u istoriji vranjske filijale (FOTO)

Na sajmu zapošljavanja u Vranju u petak su se predstavila 22 poslodavca, sa ponudom za preko 250 radnih mesta iz oblasti tekstilstva, obućarstva, drvno-prerađivačke, mašinske, prehrambene i prerađivačke, elektro industrije, oblasti osiguranja, a u ponudi su i slobodna radna mesta za osobe sa invaliditetom.

Sajam su posetili gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Beogradu Zoran Martinović i direktor Filijale NSZ u Vranju Darko Janković.

Oni su i otvorili 28. manifestaciju po redu, koja je ove godine prvi put održana u Sportskoj hali u Vranju.

Otvarajući sajam, Milenković je rekao da grad Vranje sprovodi "proaktivnu politiku zapošljavanja u lokalnoj zajednici", kroz saradnju sa brojnim partnerima, "među kojima je jedan od najvažnijih Nacionalna služba za zapošljavanje".

- Statistički podaci iz marta pokazuju da se na evidenciji NZS, filijale u Vranju, nalazi 6.581 lice.

To je znatno smanjenje u odnosu na 2017. godinu i najmanji broj u istoriji vranjske filijale - istakao je gradonačelnik i dodao da najnoviji podatak pokazuje da je zabeleženo otvaranje i većeg broja privrednih društava na kraju 2017. godine.

Direktor centrale NSZ u Beogradu Martinović izrazio je uverenje da je sajam ovog tipa "prava prilika da se pokaže partnerstvo" svih aktera na tržištu rada.

- Na nivou cele Srbije došlo je do znatnog smanjenja broja nezaposlenih u odnosu na isti period lane, i to za 10 odsto.

Kada je reč o Vranju, radi se o 17 procenata - istakao je Martinović.

Janković je naglasio da bez podrške svih poslodavaca na teritoriji grada i lokalne samouprave ne bi bilo moguće smanjiti nivo nezaposlenosti u Vranju.

Nakon otvaranja, gradonačelnik Milenković je sa saradnicima obišao sve štandove poslodavaca i razgovarao o mogućnostima koje pružaju nezaposlenim građanima.

Najnovije vesti