Milenković na Dan oslobođenja: Istorija se ponavlja FOTO

Prijem za delegaciju Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine organizovali su čelni ljudi grada Vranja, povodom 4. oktobra - Dana oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu.

Gradonačelnik u ostavci Slobodan Milenković rekao je tom prigodom da je Prvi svetski rat bio "mračan period za Srbiju, koja je bila okružena neprijateljima".

"Ali se danas, nažalost, istorija ponavlja.

Naša zemlja je pod strašnim pritiscima, a povod je uvek isti, Kosovo i Metohija.

Verujem da neće doći do novih tragičnih događaja i da ćemo mudrom politikom državnog rukovodstva uspeti da prevaziđemo ovu zaista ozbiljnu situaciju", naglasio je Milenković, dodajući da će Grad nastaviti da pruža podršku Udruženju.

Olivera Đorđević, predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine u Vranju zahvalila se na podršci i istakla da, za razliku od drugih gradova, Vranje čuva sećanje na naše pretke poginule u Velikom ratu.

Bugarski okupatori ušli su u Vranje 17. oktobra 1915. godine, a grad je oslobođen 4. oktobra 1918. godine, kada je u Vranje pobedonosno ušla četvrta četa Prvog bataljona Dunavske divizije.

Svečana sednica skupštine

Povodom Dana oslobođenja Vranja u Velikom ratu održana je svečana sednica gradskog parlamenta. Predsednik skupštine Dejan Tričković naglasio je tom prigodom da u miru "ne postoje granice".

"Sveobuhvatni rast i razvoj, uz afirmaciju miroljubive politike, dobrih diplomatskih odnosa i negovanja pravih vrednosti je jedini pravi put koji se mora slediti za dobrobit budućih generacija", rekao je Tričković.

Centralni događaj povodom obeležavanja 4. oktobra, Dana oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, je parastos i polaganje venaca i cveća kraj Spomen kosturnice na Šapranačkom groblju u Vranju.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...