Milenković na Dan oslobođenja: Duše naših predaka su besmrtne FOTO

"Okupili smo se danas da još jednom odamo počast onima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu u kojoj živimo i nema većeg ideala od besmrtnosti u kojoj su duše naših predaka", izjavio je u utorak gradonačelnik Slobodan Milenković, na centralnoj proslavi povodom Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu.

Na svečanosti kraj Spomenika revoluciji kod Pedagoškog fakulteta u Vranju Milenković je dodao da oslobodioci Vranja "nisu štedeli krv i znoj kako bi naša deca govorila svojim jezikom, odrastala u svojoj veri, na svojoj zemlji".

"Ima li većeg ideala i veće časti nego ponosno prkositi savezu fašističkih zemalja koji je mislio da će malu i nejaku zemlju pregaziti i poniziti?

Naš hrabar i odvažan narod, po ko zna koji put u istoriji, borio se da opstane i ostane na svom ognjištu, na svom pragu.

Toliko puta pominjana u našoj istoriji, natopljena krvlju i suzama zbog izgubljenih života, sloboda je reč koja će zauvek biti deo našeg bića", rekao je Milenković.

O borbama za oslobođenje Vranja i podvizima narodnooslobodilačke vojske govorio je i predsednik Skupštine SUBNOR-a Srbije Miroljub Stojčić.

Vence i cveće na Spomenik revoluciji položili su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Novica Petrović sa saradnicima, delegacije SUBNOR-a, Pčinjskog upravnog okruga, Vranjske Banje, policije, BIA, Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. i Udruženja ratnih veterana Vranja.

Najnovije vesti