Milenković: Moramo biti odgovorni u sprečavanju širenja virusa VIDEO

Moramo učiniti sve da budemo odgovorni u narednom periodu, da poštujemo sve mere Vlade Srbije i Kriznog štaba, a to znači da svi moramo da nosimo ličnu zaštitnu opremu, pre svega rukavice i zaštitne maske, i na otvorenom, i u zatvorenom prostoru, izjavio je u ponedeljak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je za zvaničan sajt grada Vranja kazao da smo "sve vreme trajanja vanrednog stanja imali stabilnu epidemiološku situaciju", te da je to postignuto "jer smo bili odgovorni, a građani disciplinovani".

- Nakon ukidanja vanrednog stanja javilo se izolovano epidemiološko žarište u privatnoj fabrici za proizvodnju nameštaja.

U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje činimo sve da epidemiološku situaciju u toj fabrici stavimo pod kontrolu.

Svi zaposleni su uzorkovani, a oni koji su pozitivni – hospitalizovani.

Na sreću, većina njih ima lakšu kliničku sliku, a mnogi su bez simptoma. Imamo i one sa težom kliničkom slikom, sa početnom upalom pluća - naveo je Milenković.

Podsećanja radi, sa dve korona se proširila na više fabrika u Vranju, pa je broj inficiranih od ponedeljka ujutro veći za 16, potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju.

Četrnaestoro kod kojih je detektovano prisustvo koronavirusa je iz Vranja, a dvoje iz Surdulice.

U Vranju su, uglavnom u proizvodnim pogonima fabrika, u nedelju otkrivena 52 slučaja inficiranja virusom COVID-19.

Do otkrivanja novih žarišta u industriji Vranje je imalo ukupno oko 120 inficiranih, a samo u poslednja dva dana ima još 68 pozitivnih na koronu.

Najnovije vesti