Milenković: Kompletno državno rukovodstvo na otvaranju teatra u Vranju VIDEO

Radovi na rekonstrukciji Pozorišta Bora Stanković u Vranju su u završnoj fazi, a svečano otvaranje zakazano je za 21. oktobar u 20 sati, potvrdio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Prema njegovim rečima, napravljena je najsavremenija pozorišna zgrada u Srbiji, u čiju je izgradnju Republika Srbija uložila 173 miliona dinara, dok je Grad Vranje izdvojio 195 miliona.

- Vranjsko Pozorište će imati multifunkcionalnu rotirajuću scenu, koja će biti prilagođena izvođenju pozorišnih predstava, ali i opera i baleta.

Radi se o objektu od izuzetnog kulturološkog, ali i istorijskog značaja za naš grad, prepoznatog i od strane Republike Srbije, bez čije podrške on ne bi bio završen, tako da na samom otvaranju očekujemo prisustvo najvišeg državnog rukovodstva - istakao je Milenković.

On je dodao da će zgrada Pozorišta imati i opremu za projekciju filmova, jer su Gradu, preko Filmskog centra Srbije, odobrena sredstva u iznosu od 11,7 miliona dinara za nabavku najsavremenijeg projektora.

Kako je predviđeno, na samom otvaranju biće izvedena operska predstava „Koštana“ Petra Konjevića, u režiji Juga Radivojevića, a sutradan premijera "Nečiste krvi" vranjskog teatra u režiji Juga Đorđevića.

Najnovije vesti