Milenković: Javne finansije grada su sada stabilne VIDEO

Godina na izmaku ostaće upamćena kao jedna od najuspešnijih u pogledu realizacije kapitalnih projekata u Vranju, ali je osnova za sva infrastrukturna ulaganja bila povoljna klima u javnim finansijama, izjavio je u četvrtak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je na godišnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući rekao da je rukovodstvo Vranja "odgovornim upravljanjem obezbedilo ekonomsku satbilnost, u skladu sa planovima i prioritetima u svom radu.

- Uspeli smo da smanjimo javni dug za 600 miliona dinara, sve prispele obaveze izmirivali smo u zakonskom roku i ostvarili suficit u gradskom budžetu.

To je dodatno doprinelo stabilizaciji javnih finansija.

Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez konstantne podrške Vlade Srbije i kabineta predsednika države - rekao je Milenković pred mnogobrojnim novinarima.

Milenković je podstio da je počela izgradnja stanova za pripadnike službi bezbednosti i da je Vranje prva lokalna samouprava u Srbiji koja je blagovremeno obavila pripreme za realizaciju ovog projekta.

- Krenula je i izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije kod Radničke ulice, a vrednost radova po tehničkoj dokumentaciji je 500 miliona dinara - kazao je gradonačelnik i podsetio na izgradnju više infrastruturnih objekata.

Milenković je podsetio na asfaltiranje dvadesetak ulica u gradu, kao i na radove na revitalizaciji saobraćajnica u seoskim mesnim zajednicama.

- Građanima Vranja mogu da obećam da nećemo stati.

U sledećoj godini za asfaltiranje puteva biće izdvojeno oko 100, a za održavanje 50 miliona dinara što je duplo više nego u 2019.

Od najvažnijih ulaganja pomenuo bih izgradnju novog vrtića u naselju Raška, završetak Ulice Bore Stankovića, Doma kulture u Dubnici, gradskog parka, atletske staze na Gradskom stadionu, zamenu uličnog osvetljenja - kazao je gradonačelnik.

On je dodao da Grad očekuje rekonstrukcija paviljonskog dela Bolnice, izgradnja kružnog toka kod gornje kasarne, uređenje Kosovske i Mišarske ulice i Ulice Partizanski put.

- U toku su i pripremni radovi za izgradnju Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, radovi na proširenju deponije "Meteris" i izgradnji novog fudbalskog stadiona.

Ulagaćemo i u poljoprivredu, obrazovanje, socijalnu zaštitu, kulturu, sport.

Nastavićemo sa podrškom studentima, lekarima, medicinskim sestrama, borcima i ratnim vojnim invalidima.

Nastavljamo i sa finansijskom podrškom za porodilje, đake prvake, za zapošljavanje mladih kroz stručnu praksu, jer oni su zapravo razlog i smisao onoga što činimo.

Na kraju bih želeo da svim građanima Vranja čestitam predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Provedite ih okruženi svojim najmilijima, u miru i blagostanju i svako dobro - rekao je Milenković.

Najnovije vesti