Milenković: Želimo da sredstva podsticajnog fonda što pre plasiramo poljoprivrednicima

Danas pišemo istoriju, jer se u septembru formirani Fond za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, kao vid pružanja podsticaja, pokazao inovativnim i mi smo jedna od prvih lokalnih samoprava u Srbiji koja ga koristi, izjavio je u petak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je, govoreći na skupu u velikoj sali Skupštine grada Vranja, gde su predstavljeni rezultati formiranja Fonda formiranog u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga i Fondacijom Ana i Vlade Divac, podsetio da je ukupan budžet Fonda za 2021. godinu iznosio 6 miliona dinara.

"Analizirali smo sve prilike vezane za oblast poljoprivrede i došli do zaključka da moramo dalje da unapređujemo fond.

Zato smo odlučili da poziv bude trajan i od sada svi registrovani poljoprivredni proizvođači koji imaju potrebe za subvencijama mogu svoje zahteve da odnesu u Regionalnu razvojnu agenciju Pčinjskog okruga kako bili razmotreni, jer želimo da sredstva koja imamo u Fondu što pre plasiramo poljoprivrednim proizvođačima", rekao je Milenković.

Grad Vranje je već opredelio dodatna 3 miliona za upotpunjavanje razvojne uloge ovog fonda jer je, kako je kazao, "cilj da se ova sredstva koriste za sveobuhvatni razvoj poljoprivredne proizvodnje" na području grada Vranja.

"Cilj nam je da sela budu živa, razvijena i da mladi vide svoju budućnost na selu", potencirao je Milenković.

Uroš Delić, menadžer projekta iz Fondacije Ana i Vlade Divac, prezentovao je rezultate projekta koji se realizuje u Vranju i pozvao registrovane poljoprivredne proizvođače da koriste ovaj vid podsticaja, najavivši novi konkurs.

Najnovije vesti