Milenković čestitao prvacima polazak u školu u OŠ Branko Radičević

Gradonačelnik Vranja Slobodan MIlenković u sredu ujutro u OŠ Branko Radičević (Šesta škola) čestitao je početak nove školske godine svim đacima, a posebno onima koji polaze u prvi razred.

"Ovo je za sve njih poseban dan, poseban trenutak kada iz jednog bezbrižnog detinjstva ulaze u period odrastanja i preuzimanja obaveza.

Mi na tom putu moramo da ih ohrabrimo, da im damo punu podršku i da im kažemo da će tokom školovanja imati mnogo lepih trentaka.

I imaće podršku učitelja, nastavnika, roditelja i svih nas", rekao je gradonačelnik.

Ova godina kreće regularno, naglasio je on.

"Ne dozvolimo da nijednog momenta bilo koja od vranjskih škola pređe na bilo koji vid alternativne nastave.

Ne dozvolimo da uskratimo decu za adekvatno obrazovanje i socijalizaciju.

I zato pozivam nastavnike i roditelje koji se dosad nisu vakcinisali da to učine i da se školska godina odvija u najboljem redu", kazao je Milenković.

On je dodao da lokalna samouprava, zahvaljujući stabilizaciji budžeta u prethodnim godinama, može i samostalno da ulaže u obrazovanje na području grada.

Intoniranjem himne Bože pravde u sredu je i u drugim osnovnim i srednjim školama na području grada Vranja označen početak nove nastavne godine.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović pozdravila je prvake i roditelje u OŠ Vuk Karadžić.

"Ovde ćete steći najbolje drugove i drugarice, učiteljice i nastavnici biće vam drugi roditelji.

Želim đacima mnogo uspeha u školi, a vama dragi roditelji mnogo strpljenja i tolerancije sa decom i kolektivom ove škole jer od te saradnje umnogome zavisi i uspeh vaše dece", kazala je Jović u obraćanju Vukovim prvacima.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković i gradski većnik Bojan Kostić obišli su Gimnaziju Bora Stanković i OŠ Jovan Jovanović Zmaj i čestitali početak nova školske godine.

Najnovije vesti