Milena Stojević na čelu Višeg suda u Vranju

Milena Stojević novi je vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Vranju, i na toj dužnosti zameniće od petka 18. novembra dosadašnju predsednicu Draganu Ilić Marković, saznaje Vranje News od izvora u Apelacionom sudu u Nišu.

Ovu odluku donela je predsednica niškog suda Danijela Nikolić, ovlašćena da imenuje vršioce funkcija u višim sudovima za koje je niška apelacija neposredno viši sud.

Kako Vranje News saznanje Dragani Ilić Marković, koja do penzionisanja ima još šest, sedam godina radnog staža, rešenje kojim joj je poslednji put produžen v.f. mandat ističe u petak, kada bi trebalo da bude obavljena primopredaja.

Nezvanično, do promena dolazi ne zbog nezadovoljstva radom i rukovođenjem ovog suda, već iz potrebe "podmlađivanja rukovodećeg kadra".

Milena Stojević važi za kvalitetnog i stručnog sudiju bez ikakve mrlje u karijeri.

Profesionalno obavlja svoj posao zbog čega je, kako se priča, cene sve kolege.

U decembru će napuniti 50 godina.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Nišu.

Radni odnos zasnovala je u nekadašnjem Okružnom sudu u Vranju kao pripravnik 2000. godine.

Od 2004, nakon polaganja pravosudnog ispita, zaposlila se na neodređeno vreme kao sudijski saradnik u tom sudu.

Potom je bila i viši sudijski saradnik, pre nego što je je izabrana za sudiju Osnovnog suda u Vranju prilikom velike reforme pravosuđa 2010. godine.

U vranjskom Osnovnom sudu duži niz godina bila je predsednik Građanskog odeljenja.

Za sudiju Višeg suda izabrana je u avgustu 2018.

Septembra 2021. godine izabrana je za člana Komisije tog suda za sprovođenje postupka vrednovanja i utvrđivanje ocene rada sudija i predsednika osnovnih sudova u Vranju, Bujanovcu i Surdulici.

Udata je, majka dve ćerke.

Najnovije vesti