Milan Radoičić kandidovan za predsednika FS Kosova

Izborna skupština Okružnog fudbalskog saveza kosovsko-mitrovačkog okruga izabrala je novo rukovodstvo FK Trepča, a istovremeno je za predsednika FS Kosova i Metohije na predstojećim izborima kandidovan potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić.

U prostorijama Ustanove za sport u Kosovskoj Mitrovici održana je izborna skupština Okružnog fudbalskog saveza kosovsko-mitrovačkog okruga, a na predlog FK Trepča za novog predsednika OFS kosovsko-mitrovačkog okruga jednoglasno je izabran Zoran Vukašinović, dosadašnji predsednik FK Zvečan.

Za potpredsednika je izabran Ivan Baščarević, za generalnog sekretara Dušan Drobac, a za predsednika nadzornog odbora Blagoje Jakšić.

U novi Izvršni Odbor OFS kosovsko-mitrovačkog okruga ušli su svi predstavnici klubova iz pomenutog saveza.

Kako je Odbor za hitna pitanja FS Srbije raspisao izbore na svim nivoima, OFS kosovsko-mitrovačkog okruga takođe je jednoglasno doneo odluku da kao kandidata za predsednika FS Kosova i Metohije kandiduje dosadašnjeg predsednika FK Trepča Milana Radoičića.

Izbori za predsednika FS Kosova i Metohije biće održani 4. marta.

Kosovsko tužilaštvo je o Radoičiću iznelo opštu kvalifikaciju da je "umešan u ubistvo Olivera Ivanovića", ali za sada nije iznelo dokaze o tome i nema preciznijih podataka za šta je on okrivljen u istrazi.

Kako je nedostupan kosovskim pravosudnim organima, Osnovni sud u Prištini je za njim raspisao poternicu po zahtevu specijalnog tužioca koja, pak, nema nikakvo dejstvo na teritoriji Srbije.

Radoičić je 26. novembra 2018. godine, prema navodima policije, ali i najviših predstavnika Srbije, navodno prošao poligrafsko testiranje u policiji negde u Srbiji.

To je za srpske državne organe bio dovoljan dokaz da Radoičić nije kriv za krivično delo koje mu kosovsko tužilaštvo stavlja na teret.

Najnovije vesti