Mihajlović: Useljenje bezbednjaka u stanove u Vranju već u februaru

Pripadnici snaga bezbednosti u Vranju prvi će sredinom februara dobiti ključeve novih domova u okviru državnog projekta izgradnje stanova po povoljnim cenama, izjavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je izrazila očekivanje da izgradnja svih stanova bude završena do kraja sledeće godine i da se pripadnici snaga bezbednosti u njih i usele.

- Kada se priča o projektu stanogradnje, često se misli da su to neki socijalni stanovi.

Moram građanima da ponovim da to nisu socijalni stanovi već oni koji su urađeni po svim svetskim i evropskim standardima.

To su skupi stanovi koje država radi za pripadnike snaga bezbednosti i građani u Vranju već su počeli da ih kupuju - dodala je ministarka.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan rekao je da je planirana izgradnja 1.500 stanova u okviru državnog projekta i da se gradi po 200 stanova u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici i 550 u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, za izgradnju 2.000 stanova u Nišu usvojen je plan detaljne regulacije, sledeće godine biće završen urbanistički plan, a potom i raspisan tender za projektanta.

Najavio je da će u naredna četiri meseca biti objavljen tender za izvođača radova za još 4.200 stanova koji će se prostirati na površini od 320.000 kvadratnih metara.

Kazao je da će među njima biti stanovi koji će se graditi u Beogradu, a tender za njih biće raspisan krajem ove ili početkom sledeće godine.

U Srbiji će ukupno biti izgrađeno oko 8.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Najnovije vesti