Mihajlović: U komunalnu infrastrukturu Vranja ulažemo 30 miliona evra (FOTO, VIDEO)

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u ponedeljak na jugu Srbije da se u komunalnu infrastrukturu grada Vranja ulaže 30 miliona evra.

Mihajlovićeva je rekla da "jug Srbije mora biti bogat i razvijen", napominjući da je u proteklom periodu u Pčinjskom okrugu "otvoreno 3.000 novih radnih mesta".

- Završavamo Koridor 10 do kraja godine, u prethodne tri godine uložili smo u puteve okruga više od 1,4 milijardu evra, izgradili smo 55 km železnice, a rekonstruišemo i dve železničke stanice u Vranju i Vranjskoj Banji.

Podsetiću da je u Vranju izgrađena 1879. godine, i da se tek sada radi na njenoj obnovi.

Ovim samo potvrđujemo da menjamo nabolje celu Srbiju - poručila je Mihajlovićeva.

Ona je u Vranjskoj Banji prisustvovala početku radova na izgradnji kolektora za otpadne vode.

Kolektor dužine 7,7 km, vrednosti 2,6 miliona evra se gradi u sklopu kreditnog programa sa nemačkom razvojnom bankom KfW.

U klipu koji sledi možete čuti šta je sve rekla ministarka boraveći u Banji.

Simboličnom polaganju prve cevi za izgradnju kolektora, čime je označen početak radova, prisustvovao je i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

- Uz podršku Vlade Srbije i nemačke razvojne banke KFW uredićemo ceo sistem vodosnabdevanja, što je od suštinske važnosti za sve građane.

Na ovaj način podstičemo dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta - istakao je Milenković.

Takođe, ministarka je govorila i o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju, što možete pogledati u sledećem video klipu.

Ministarka je obišla deonicu auto-puta na Koridoru 10, Srpska kuća - Levosoje.

- Pre nekoliko dana pustili smo u saobraćaj 6,6 kilometara na deonici Neradovac - Srpska kuća - Levosoje i približavamo se završetku radova na Koridoru 10.

Ono što mora da se završi u najkraćem mogućem roku su dva mosta na ovom mestu ukupne dužine od oko 99 metara.

Radovi u Grdeličkoj klisuri izvode se 24 sata i nadam se da će Koridor 10 biti završen do kraja godine - rekla je Mihajlovićeva.

Prisutnima se obratio i Zoran Drobnjak, direktor JP Putevi Srbije istakavši da će radovi na izgradnji dva mosta na ovoj deonici biti završeni u narednih mesec dana, kada će cela ova trasa biti otvorena za saobraćaj.

Najnovije vesti