Migranti i lokalno stanovništvo očistili dvorište bujanovačke škole (FOTO)

Predstojeći početak nove školske godine u OŠ Branko Radičević u Bujanovcu, koja je u prethodnoj školskoj godini primila više od 25 dece migranata, obeležen je volonterskom akcijom čišćenja, saopšteno je iz programa Podrđka EU upravljanju migracijama u RS.

Uređen je prilaz školi i školskom dvorištu sakupljanjem i odlaganjem otpada, uređeni su travnjak i sportski teren.

- Ovo je bila veoma lepa zajednička akcija i rado sam se odazvao.

Moja ćerka pohađa ovu školu, lepo je prihvaćena.

Moja poruka bi bila da među nama nema razlika - izjavio je Reza Seyedi (Iran), jedan od roditelja migranata koji je učestvovao u ovoj akciji.

U volonterskoj akciji čišćenja i uređenja školskog dvorišta učestvovali su predstavnici Kancelarije za mlade u Bujanovcu, lokalno stanovništvo sa predstavnicima lokalne samouprave, izbeglice i migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu, osoblje OŠ Branko Radičević i nekoliko međunarodnih agencija koje pružaju podršku migrantima i primajućim zajednicama u Srbiji.

Pored toga, svesrdnu podršku pružili su i članovi Kancelarije za mlade iz Bujanovca, čiji predstavnik Gezim Murati ističe da im je bilo zadovoljstvo što su učestvovali i što mogu da pomognu izbeglicama i migrantima, kao i školi koja prihvata svu decu.

- Želja nam je da pomognemo i druge slične inicijative u budućnosti - kazao je Murati.

Javno komunalno preduzeće "Komunalac", koje je dobilo novo vozilo smećar i opremu za rukovanje otpadom kroz Podršku Evropske unije opštinama koje su primile migrante, podržalo je ovu akciju, kao i Komesarijat za izbeglice i migracije.

Događaj je održan u okviru Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji

Najnovije vesti