Migranti i lokalno stanovništvo čiste školsko dvorište u Bujanovcu

U krugu Osnovne škole Branko Radičević u Bujanovcu u sredu će se održati volonterska akcija uređenja prostora i okoline, u kojoj će učestvovati predstavnici tamošnje Kancelarija za mlade, lokalno stanovništvo, izbeglice i migranti iz Prihvatnog centra Bujanovac.

Njima će se pridružiti i nekoliko međunarodnih agencija, koje od samog početka pružaju podršku i migrantima i primajućim zajednicama u Srbiji.

- Ovo je prilika za druženje i upoznavanje dece migranta i lokalne dece, kao i njihovih roditelja koji će se okupiti povodom akcije uređenja školskog dvorišta kako bi ga učinili prijatnijim za početak školske godine.

Osnovna škola Branko Radičević je jedna od škola u Srbiji koja je u protekloj školskoj godini omogućila pohađanje nastave za više od dvadeset petoro dece migranata i izbeglica - kaže se na sajtu ove škole.

Volontersku akciju vodiće Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ iz Bujanovca, koje je dobilo novo vozilo smećar i opremu za rukovanje otpadom kroz Podršku Evropske unije opštinama na čijoj teritoriji privremeno boravi migrantska populacija”, piše u saopštenju škole.

Akcija počinje u sredu 12.15 časova.

Najnovije vesti