Migranti i Bujanovčani igrali mali fudbal

Migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu i KMF BSK u petak su, u Sportskoj hali Mladost, odigrali dve utakmice i još jednom pokazali da fudbal zbližava ljude.

Tako je posle utakmica u petak, u kojima rezultat nije bio važan već upoznavanje i druženje, Esmail Jahalbakshi iz Irana rekao da je izuzetno zadovoljan što je mogao da igra fudbal na turniru.

- Fudbal je za mene najbolji sport na svetu.

Igrao sam ga i u Iranu, mada ne profesionalno.

Voleo bih da imamo više ovakvih takmičenja i više prilika da se družimo sa lokalnim stanovništvom“ - izjavio je Jahalbakshi, a prenosi agencija Beta.

Marija Cvetanović iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM) kazala je za Betu da su sami migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu predložili organizovanje turnira, a IOM je tu njihovu želju ispunio.

- Migranti vrlo često igraju fudbal u kampu, to im je jedna od omiljenih aktivnosti i vrlo rado smo prihvatili njihov predlog da organizujemo fudbalski turnir - rekla je Cvetanović.

Ona je kazala da ovo sigurno neće biti jedina prilika da se migranti takmiče u malom fudbalu, već da će i u narednom periodu biti organizovani turniri

- Planiramo turnire na kojima će učestvovati i deca pošto i oni vrlo rado igraju fudbal.

Ideja je da u tim takmičenjima učestvuju i migranti iz Prihvatnog centra u Vranju -, rekla je Cvetanović.

Turnir u malom fudbalu organizovan je u okviru Podrške Evropske unije opštinama i gradovima u kojima borave migranti.

Najnovije vesti