Miša Vacić poziva srpski narod da podrži Lukašenka

Vranje/Beograd - Sajt Nacionalist objavio je tekst podrške beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku koji je potpisao predsednik Srpske Desnice Miša Vacić.

Vranje News prenosi ga u celosti.

- Podrška Aleksandru Lukašenku kao legitimno izabranom predsedniku Belorusije je neizostavna.

Srbija ne sme zaboraviti da se prijatelji u nevolji poznaju, a da je Lukašenko i više od prijatelja decenijama unazad, u prilog govore njegova bratska dela prema Srbiji. Ne moramo podsećati, kada je reč o svetskim liderima, da je on jedini koji je došao i sleteo pod bombardovanjem u Beograd 1999. godine, tokom NATO agresije. Jedini predsednik ikada koji je Srbiju izabrao kao destinaciju za svoj godišnji odmor je upravo predsednik Lukašenko. Tako je privatno poveo sina na Kopaonik, ne bi li ga upoznao sa lepotama naših planinskih predela.

Pa čak i kada je Tadićeva vlada uvela sankcije Belorusiji, Lukašenko nije dopustio da se taj izuzetno štetan potez odrazi na dugoročne odnose sa Srbijom. Nije čak ni uzvratio istom merom.

Kada je u pitanju saradnja Srbije i Belorusije, značaj iste je ogroman. Od namenske industrije, trgovinske saradnje – uvoza i izvoza, pa sve do sporazuma koje je Lukašenko inicirao, a od neizmernog su značaja za našu državu. Pored legitimiteta, da je pravi vladar govori činjenica da je Belorusija jedina zemlja u Evropi koja nije dopustila privatizaciju, dolazak zapadne agenture, masovne otkaze i pljačkanje sopstvenog naroda.

Narod Srbije mora znati da oni koji su našu zemlju hteli da unište pokušavaju isto u Belorusiji. Sramotnoj propagandi i lažima moramo stati na put, podržati bratski narod i biti aktivni u ovoj borbi za istinu. Srbija je ima mali broj pravih prijatelja, a jedan od njih je dokazano Aleksandar Lukašenko – jedini legitimni predsednik Belorusije.

Srpska Desnica apeluje na Srbe da glasno pruže podršku prijatelju u odbrani narodne volje, demokratije i suvereniteta Belorusije. Sami smo bili žrtva državnog udara 2000. godine i potonje pljačkaške privatizacije koja je usledila i masovnog pretvaranja radnog naroda u tehnološki višak i žrtve tranzicije. Poučeni svojim iskustvom treba da u svakoj prilici pogotovo putem interneta javnosti u Belorusiji, ali i celom svetu poručujemo da je mir i uspeh za narod Belorusije moguć samo odbrane li pobedu Lukašenka i sačuvaju svoju državu suverenom.

Da živi srpsko-belorusko bratstvo. Prijatelj se prepoznaje u nevolji. Odbrana suvereniteta države je most saradnje slobodnih nacija.

Živela Srbija, živela Belorusija - napisao je Vacić.

Najnovije vesti