Memorijal Radoje Aleksić: Veterani Dinama i BSK-a igrali u čast velikog čoveka i trenera

Memorijalna fudbalska utakmica u čast Radoja Aleksića, između veterana FK Dinamo Vranje i BSK Bujanovac, klubova koje je svojevremeno Aleksić kao trener vodio, odigrana je u Vranjskoj Banji.

Veliki broj fudbalera, od petlića do veterana, okupio se da oda počast i poštovanje nekadašnjem fudbaleru, fudbalskom pedagogu i stručnjaku i izuzetnom čoveku Radetu Aleksiću.

U predigri glavnog meča sastali su se petlići Škole fudbala Prestiž iz Vranja, a na terenu se među ostalom decom našao Aleksićev unuk Petar Ilić.

Potom je odigrana glavna utakmica između veterana Dinama i BSK-a koju su Vranjanci dobili sa 4:0.

Tri gola postigao je Stajić, a jedan Stefanović.

Za Dinamo su nastupili: Stanković, Antić, Trajković, Stajić, Đorđević, Stefanović, D. Mladenović, Đorđević, G. Mladenović, Stajić, Ristić, Aleksić i Bogdanović.

Za BSK su igrali Petković, Stojanović, Đorđević, Dimitrijević, Ćuković, Stoiljković, Stanković, Anđelković, Dželjilji, Kljaić i Demiri.

Radoje Rade Aleksić preminuo je prošle godine u 67. godini života od posledica zaražavanja koronavirusom.

Bio je uspešan fudbaler, u svoje vreme jedan od najboljih sa juga Srbije.

Igrao je za vranjski Torpedo, makedonski Pelister, a svoje najblistavije trenutke u karijeri doživeo nastupajući za Teteks iz Tetova.

Dugo godina je nosio dres Teteksa, ali je zbog teške povrede pre vremena okačio kopačke o klin i morao da prekine karijeru u usponu.

Posvetio se trenerskom pozivu i sa uspehom je u nekoliko navrata vodio FK Dinamo Vranje, bujanovački BSK, surdulički Radnik, FK Vranjska Banja, OFK Soko, te omladince Dinama sa kojima je nastupao u Kvalitetnoj ligi Srbije.

Bio je trener i nekolicini klubova na Kosmetu i u Makedoniji.

Bio je radnik Sportskog saveza grada Vranja sve do penzionisanja 2018. godine.

U vranjskom sportu pamte kao kao izuzetno dobrog čoveka i uspešnog sportskog radnika.

Najnovije vesti