Memorijal Koce zauvek po planu: Prikupljene 334 jedinice krvi

Trista trideset četiri jedinice krvi prikupljeno je tokom dvodnevne memorijalne akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovalo Humanitarno udruženje (HU) Koce zauvek u Vranju u znak sećanja na prerano preminulog vranjskog maturanta.

Prvog dana u Medicinskoj školi, koju je Nemanja i pohađao, prikupljeno je 145 jedinica, a narednog dana u Omladinskom kulturnom centru (OKCE) 189 jedinica.

Blagoje Kocić, Nemanjin otac i predsednik HU Koce Zauvek izjavio je za Vranje News da je prezadovoljan akcijom.

"Iz godine u godinu rastemo u svakim pogledu, od organizacije, preko odziva, do spremnosti ljudi da daju doprinos u čuvanju uspomene na Koceta, ali i da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sve je i ove godine bilo po planu, samostalno smo organizovali akciju uz pomoć niškog Zavoda", navodi Kocić za nas portal.

HU Koce zauvek osnovano je s ciljem očuvanja sećanja na lik Nemanje Kocića Koceta, maturanta Medicinske škole u Vranju, koji je prerano preminuo 2014. godine.

Udruženje deluje na planu okupljanja dobrovoljnih davalaca krvi, podizanja svesti o značaju humanitarnih akcija i popularizacije dobrovoljnog davalaštva.

Postoji devetu godinu i ima više od 900 članova.

Prošle godine prikupili su 1.510 jedinica krvi.

Akcija u okviru ovogodišnjeg memorijala realizovana je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi u Nišu.

Najnovije vesti