In memoriam: Staniša Tasić (1944 - 2019)

U Vranju je u 75. godini života posle kraće bolesti preminuo Staniša Tasić, dugogodišnji predsednik vranjskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO).

Tasić je po struci bio inženjer elektrotehnike, a do penzionisanja radio je u vranjskoj Elektrodistribuciji gde je nekoliko godina bio i na funkciji direktora.

U javnosti je više bio poznat po svojoj političkoj karijeri.

Godine 1990, nakon formiranja SPO-a, prirdužio se ovoj stranci, a politici Vuka Draškovića ostao je dosledan i veran do samog kraja.

U političkom delovanju i privatnom životu bio je poznat kao "čovek bez mrlje" i oličenje doslednosti u sprovođenju političkih ideja.

Pre 5. oktobra, u teškom periodu po ovu partiju, postao je predsednik Opštinskog odbora SPO-a u Vranju, da bi na njegovom čelu ostao više godina.

Bio je odbornik u Skupštini grada Vranja ispred SPO-a i kandidat za narodnog poslanika te partije na republičkim izborima 2003. godine.

U političkoj karijeri odlikovao se borbom za pravdu i pravičnost, a u lokalnom odborničkom i stranačkom radu isticao se predlozima za racionalno trošenje lokalnog budžeta, izjednačavanje položaja medija i sl.

Stranku nije napustio čak i kada je SPO spao na svega nekoliko članova na ovom području.

Tasić je sahranjen 19. februara na Šapranačkom groblju u Vranju.

Najnovije vesti