IN MEMORIAM: Sreten Nešić (1936 - 2018)

U Nišu je u ponedeljak 16. jula, posle duže bolesti, u 82-oj godini života preminuo jedan od najčuvenijih vranjskih advokata Sreten Nešić.

Rođen je 1936. godine, osnovnu i srednju školu završio je u Vranju, a Pravni fakultet 1960. godine u Skoplju.

Do 1967. godine obavljao je poslove javnog tužioca i sudije, a od 1967. godine do kraja života bio je neprekidno advokat.

Bio je poznat kao osoba privržena zakonu, pravu i pravičnosti i ostavio je dubok trag u advokatskom životu Vranja i juga Srbije.

U jednom mandatu bio je poslanik opozicionog DEPOS-a u Saveznoj skupštini SRJ od 1992 do 1996. godine. Bio je aktivan kao političar u Srpskom pokretu obnove.

Bio je, takođe, predsednik Zajednice advokata u Vranju i participirao u više navrata u organima Advokatske komore u Nišu, gde je jedno vreme bio član Upravnog odbora.

Iza sebe je ostavio dva sina, Miroslava i Slobodana, obojica su advokati, kao i unuka i unuku, koji se takođe bave advokaturom nastavljajući porodičnu tradiciju.

Komemorativni skup povodom Nešićeve smrti biće održan u Višem sudu u Vranju u sredu 18. jula u 10 časova, a sahrana je u 13 sati na Šapranačkom groblju.

D. Dimić

Najnovije vesti