In memoriam: Čedomir Cvetković (1946 – 2023)

Vranje - Čedomir Cvetković, dugogodišnji nastavnik hemije u Osnovnoj školi Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji, preminuo je posle duge i teške bolesti u 77. godini.

Njegova smrt potresla je veliki broj Banjčana, kolege, prijatelje, rodbinu, nekadašnje đake i njihove roditelje, jer je kao nastavnik i vaspitač ostavio neizbrisiv trag u banjskoj osnovnoj školi i Vranjskoj Banji.

Cvetković je u školi imponovao autoritetom, ozbiljnošću, stručnim znanjem i metodičko-pedagoškim sposobnostima, a posebno zbog izuzetne otvorenosti i spremnosti da uvek pomogne u rešavanju problema učenika.

U Vranjskoj Banji ostaće upamćen kao jedan od najuspešnijih predsednika Fudbalskog kluba Mineralac, sredinom 90-ih godina prošlog veka.

Tada je oživeo taj klub, uspešno organizujući ne samo redovan rad u njemu, već i sekciju veterana, uspostavivši dobre odnose sa svim klubovima na jugu i fudbalskim organizacijama i savezima.

Kolege kažu da je bio pošten, principijelan, nepotkupljiv, otvoren, nikad ne govoreći o ljudima iza leđa, već direktno i u neposrednom razgovoru.

Bio je porodičan čovek.

Supruga mu je bila učiteljica, sin je arhitekta u Dohi, otac troje dece, a ćerka politikolog sa znanjem tri jezika i radi u Ženevi.

Čedomir Cvetković biće sahranjen u nedelju 5. novembra u 13 sati na pravoslavnom groblju u Vranjskoj Banji.

Najnovije vesti