Medicinskoj sestri iz Vranja Srebrni znak za stručnost u radu

Verica Janković iz Vranja, koja radi u Domu zdravlja u Bujanovcu, kao i Bujanovčanka Milena Nikolić iz iste zdravstvene ustanove, dobitnice su Srebrnog znaka koji za stručnost u radu dodeljuje Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga povodom Dana medicinskih sestara.

Portal Bujanovačke objavio je njihove izjave nakon uručenja priznanja u kojima zajednički konstatuju da su "ponosne na svoj dosadašnji rad i priznanje" koje su dobile, posebno iz razloga što su ih "za nagradu predložile kolege i koleginice".

"Terenski rad i preventiva, koliko god se činilo lakim, ipak nije.

Najmanje je cenjen posao u Domu zdravlja, jer radimo sa zdravim ljudima, ali to je po meni deo koji treba malo više da se forsira i ceni", izjavila je za ovaj portal Vranjanka Verica Janković, medicinska sestra koja u patronažnoj službi radi 35 godina.

Pisanje stručnih radova, izlaganje na kongresima i seminarima i primena stečenih znanja u radu sa pacijentima, samo su neka dostignuća koja su ove dve medicinske sestre kvalifikovale za nagradu Srebrni znak.

"S uživanjem radim svoj posao, radim sa ženama na reproduktivnom zdravlju, bavim se preventivom, ukazujem ženama na neophodnost redovnih pregleda, na važnost mamografije i ginekoloških pregleda, tako da ovaj Srebrni znak jeste pečat mog rada i zalaganja na terenu", rekla je ova Vranjanka.

Ovogodišnja dodela priznanja održana je u Preševu na Dan medicinskih sestara, dok će sledeće godine domaćin biti Dom zdravlja u Bujanovcu.

Pored Bujanovca, Srebrni znak je dodeljen i medicinskim radnicima u Vranju, Preševu, Trgovištu i Bosilegradu.

Najnovije vesti