Međunarodni filmski festival na otvorenom u Vranju

Оd 20. do 22.septembra, na Trgu Staniše Stošića u Vranju, biće održan prvi Međunarodni filmski festival „Most”.

U fokusu programa Festivala su projekcije dokumentarnih, amaterskih i animiranih filmova stranih i domaćih umetnika.

Festival je sačinjen od seminara kinematografije i bioskopa na otvorenom, a vodiće ih eminentni ljudi iz sveta filma, glumci pozorišta Bora Stanković i članovi Škole animiranog filma iz Vranja.

Ovaj događaj će okupiti mlade neafirmisane umetnike i studente Fakulteta umetnosti i kinematografije sa tri kontinenta, među kojima su učesnici iz Rusije, Belorusije, Poljske, Alžira, Hrvatske, kao i studenti Univerziteta u Beogradu i Kragujevcu.

Radionice će biti organizovane u Galeriji Narodnog muzeja u jutarnjim časovima, dok će u večernjim časovima, na Trgu Staniše Stošića, biti održane projekcije dokumentarnih, amaterskih i animiranih filmova.

U okviru promocije festivala, 19.septembra, u Ruskom domu u Beogradu biće održan okrugli sto pod nazivom „Uticaj kinematografije na edukaciju omladine“.

Festival organizuje Studentska unija Srbije, u saradnji sa Gradskom upravom Grada Vranja, Kancelarijom za mlade Vranje, Balkanskom kreativnom grupom i Jakov QMC, na inicijativu naše sugrađanke Milice Janjić.

Najnovije vesti