Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obeležen u Vranju

Međunarodni dana borbe protiv vršnjačkog nasilja obeležen je u sredu u centru Vranja, akcijom podele flajera koju je organizovala Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja Grada Vranja.

Jelena Tasić, članica Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja, kazala je tom prigodom kako "rezultati pokazuju da se "što se više radi na prevenciji vršnjačkog nasilja, smanjuje broj takvih slučajeva".

"Cilj svih aktivnosti koje se preduzimaju je podizanje nivoa svesti kod učenika o važnosti ovog problema i razvijanje konstruktivne komunikacije među njima.

Rezultati pokazuju da je u odnosu na prošlu godinu broj slučajeva vršnjačkog nasilja u školama na teritoriji Grada Vranja značajno smanjen", istakla je Jelena Tasić, prenosi zvaničan sajt grad Vranja.

Predsednica Skupštine grada Vranja Zorica Jović potencirala je da je Grad Vranje "jedna od prvih lokalnih samouprava koja je započela proceduru izrade Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja".

"Očekuje se skori završetak ovog veoma važnog dokumenta, koji će biti usvojen na sednici Skupštine grada, a nakon toga sledi primena svih planiranih aktivnosti i mera koje će biti realizovane u narednom periodu", istakla je Jović.

Najnovije vesti