Međunarodna izložba pasa svih rasa u Vranju FOTO/VIDEO

U Vranju je u sredu u gradskom parku održana 10. Međunarodna izložba pasa svih rasa, koju je organizovalo Kinološko društvo "Švrća’" uz podršku grada i brojnih sponzora.

Izložbu je otvorio predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković rekavši da je Međunarodna izložba pasa u Vranju "jedna je od najvažnijih manifestacija" koja se organizuje u tom gradu već deceniju, zahvaljujući upornosti KD Švrća sa Mićom Mladenovićem na čelu.

- Briga o psima i uopšte kućnim ljubimcima, kao i druženje sa njima, čini nas boljim i plemenitijim ljudima.

Zato će grad Vranje uvek podržati popularizaciju kinologije - rekao je Tričković.

Ratibor Cekić, delegat Kinološkog saveza Srbije, čestitao je jubilej KD Švrća i naglasio da se izložba u Vranju "visoko kotira na mapi kinoloških manifestacija ne samo u zemlji, već i regionu".

- Reč je o tradicionalnoj manifestaciji koja se visoko kotira u regionu kako po odličnoj sudijskoj listi, koju čine renomirana imena u svetu kinologije, tako i po tome što je više od polovine učesnika iz inostranstva - rekao je za Vranje News Mića Mladenović iz KD Švrća.

Ove godine pored izlagača iz Srbije učestvovali su kinolozi iz više od dvadeset zemalja Evrope, Izreala, Japana i sa Tajlanda.

Ukupan broj pasa je 336, u preko 100 rasa.

Najnovije vesti