Matičar iz Gradske uprave Vranja među uhapšenima pod sumnjom na mito

Dve osobe, jedna (1966) iz okoline Bujanovca koja radi kao matičar u Vranju, i druga (1974) iz okoline Jagodine, uhapšene su zbog sumnje na primanje mita, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije koju sprovode pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije MUP-a.

Kako je saopšteno iz ministarstva, "sumnja se da je prvoosumnjičeni, kao matičar Gradske uprave grada Vranja, u izmeštenoj matičnoj službi za AP Kosovo i Metohija, uz posredovanje matičara Gradske uprave Jagodina, primio 8.000 dinara od jedne osobe da bi joj, bez njegovog prisustva, promenio nacionalnu pripadnost u matičnoj knjizi rođenih".

"Osim toga, kako se sumnja, primio je 5.000 dinara od još jednog muškarca, kako bi njegovoj rođaci, bez njenog prisustva ili prisustva lica koje je ona ovlastila, obavio promenu prezimena u matičnoj knjizi rođenih i matičnoj knjizi državljana.

Te dve osobe, koje se trenutno nalaze van teritorije Srbije, takođe su obuhvaćene krivičnom prijavom zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo davanje mita", saopštavaju iz MUP-a.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Najnovije vesti