Marihuanu krio u alevoj paprici

Pokušaj jednog putnika da prokrijumčari marihuanu u kesici sa alevom paprikom sprečili su carinici na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, saopšteno je iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven u saradnji sa policijom, kada je u jutarnjim časovima 19. marta na red za kontrolu stigao autobus bugarskih registarskih oznaka, koji je iz Sofije išao ka Parizu.

- Iako su i vozači i putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa prijave, pregled torbe za laptop jednog od njih pokazao je zanimljiv sadržaj.

Naime, u pomenutoj torbi koja se nalazila na sedištu jednog 27-godišnjeg bugarskog državljanina carinici su zatekli neočekivanu stvar - kesicu sa alevom paprikom.

U njoj se, pored ovog začina, našla i plastična kesica puna marihuane, pa se pretpostavlja da je putnik nameravao da jakim mirisom paprike zakamuflira takođe intenzivan miris marihuane - navodi se u saopštenju Carine.

Naknadnim ličnim pretresom osumnjičenog ustanovljeno da se u donjem vešu ovog putnika nalaze i dva "džointa", odnosno ručno zamotanih cigarete marihuane, dodaju iz Uprave carina i navode da carinicim "nije nepoznata tehnika kamuflaže mirisa koju primenjuju krijumčari".

- U opisu posla nam je da kontrolišemo svaku nelogičnost koju zapazimo, kao što je aleva paprika u torbi za laptop - zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti