Marihuana i tablete otkriveni u poštanskim pošiljkama

Vranje - U dve sporne pošiljke službenici Uprave carina otkrili su u sredu nepoznate tablete u rinfuzu i seme marihuane, navodi se u carinskom saopštenju.

Do ovog otkrića došlo je kontrolom pošiljaka pristiglih putem različitih kurirskih službi.

- Prvi slučaj je otkriven kontrolom magacina jedne kurirske službe sprovedenom oko podneva, kada su carinici u pošiljci pristigloj iz Španije zatekli pet ampula sa semenom marihuane.

Pošiljka teška 200 grama bila je upućena od pravnog lica za primaoca iz Kosova Polja i u njoj se nalazila majca u koju je nešto bilo zamotano.

Iako je u propratnoj dokumentaciji bilo je navedeno da se u pošiljci nalazi samo promotivna majica čija je vrednost 9,99 evra, odmotavši je carinici su ugledali pet ampula u kojima se nalazilo ukupno 33 semenke marihuane, kao i dva pakovanja papira za motanje.

Sat vremena kasnije, dodaje se u saopštenju, carinski službenici su se obreli i u magacinu druge kurirske službe, gde su otkrili pošiljku punu ovalnih žutih tableta u rinfuzu, "iako je dobro poznato da slanje lekova poštanskim pošiljkama nije dozvoljeno".

- Naime u pošiljci teškoj 160 grama, koju je fizičko lice iz Montreala u Kanadi poslalo primaocu iz Beograda, nalazila se plastična kesa sa 200 pomenutih tableta na kojima je utisnut natpis APO 100/25.

Da bi se sa sigurnošću utvrdilo o kakvim tabletama je reč, sadržaj pošiljke je predat pripadnicima policije radi sprovođenja detaljne laboratorijske analize, kao i sadržaj prethodno otkrivene pošiljke u kojoj su otkrivene semenke marihuane - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti