Manifestacija Dani Srpske: U Vranju će nastupiti etno sastav One tri

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji 2019" održaće se od 4. do 10. septembra širom Srbije i imaće 23 programa u dvadeset jednom gradu Srbije, od Subotice do Vranja.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađan Cicović izjavio je da su se organizatori potrudili da programi kojima se predstavlja Srpska u Srbiji "budu iz svih delova Republike Srpske – od Prijedora i Banje Luke, preko Doboja i Brčkog do Bileće i Trebinja".

- Imaćemo muzičke programe za skoro sve ukuse i sve generacije, pozorišne predstave za decu i odrasle i jednu monodramu u četiri grada.

U književnim programima biće poezije, proze i satire, a u toku manifestacije imaćemo i jednu humanitarnu akciju u vidu dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Udruženja Srba Hercegovaca i prijatelja u Srbiji - rekao je Cicović u najavi manifestacije.

U delu programa koji će biti održan u Vranju nastupiće etno grupa "One tri" iz Banje Luke.

Očekuje se da će ovogodišnju manifestaciju Dani Srpske u Srbiji svečano otvoriti srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, a da će manifestaciju svečano zatvoriti predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. I svečano otvaranje i svečano zatvaranje manifestacije biće u Narodnom pozorištu u Beogradu.

U sklopu prošlogodišnje manifestacije u Vranju je početkom septembra 2018, pred prepunom salom Doma Vojske, nastupila etno grupa "Katera" iz Republike Srpske, programom etno pesmama i sevdalinki.

Najnovije vesti