Mali sajam sporta: Prilika za promociju zdravog sportskog duha (FOTO)

Vranje je jedan od šest gradova u kojima se organizuje Mali sajam sporta, izjavio je u ponedeljak u Vranju Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

On je dodao da ovakvi sajmovi imaju za cilj "promociju sporta, zdravlja i zdravog duha".

- Sportski savez Srbije donirao je lopte za dvanaest osnovnih i šest srednjih škola na teritoriji grada Vranja - obelodanio je Marinković.

U ime Vlade RS okupljene u Sportskoj hali u Vranju, gde su se klubovi sa teritorije Pčinjskog okruga predstavili široj javnosti, pozdravio je Darko Udovičić, pomoćnik ministra omladine i sporta, ističući da je ovaj događaj priprema za jedan veći, koji će biti održan u Beogradu od 23. do 25. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma.

- Ovaj događaj pruža šansu deci da se upoznaju sa različitim vrstama sporta, da se zainteresuju i izaberu neki kojim će se baviti.

Ministarstvo omladine i sporta želi da podstakne razvoj sporta u svim lokalnim samoupravama i insistira na besplatnom sportu i na razvoju školskog sporta - istakao je Udovičić.

Nenad Đorđević, gradski većnik za sport, zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta za pomoć u organizovanju ove sportske manifestacije.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je ovaj sajam izazvao veliku pažnju dece i sportista.

Nadam se da će se broj zainteresovanih za sport iz godine u godinu uvećavati.

Najavljena gradnja modernog stadiona u Vranju pokazuje odgovornost Vlade za razvoj sportske infrastrukture i ovde na jugu - rekao je Đorđević.

- Organizovanjem ovakvih događaja želimo da Vranje vratimo na sportsku mapu Srbije.

Preduzećemo aktivnosti i podržati sve inicijative za razvoj sporta i sportskog duha dece, jer je to jedini put ka pravilnom i zdravom odrastanju - naglasio je Nenad Antić, zamenik gradonačelnika Vranja.

Sajam su organizovali Sportski savez Srbije u saradnji sa Gradom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Najnovije vesti