Mali porast broja novozaraženih u odnosu na prethodne dane

Virusom kovid-19, prema statistici za protekla 24 sata, zarazilo se 19 stanovnika Vranja, 11 više u poređenju sa prethodnim danom, saopšteno je u utorak iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na području Pčinjskog okruga (Vranje, Vranjska Banja i još šest opština) testirano je za dan ukupno 286 osoba (dan pre 116) i analize su pokazale da su 33 (jdan pre toga 15) inficirane koronavirusom.

Posle Vranja najviše novozaraženih imala je Surdulica - 5 (juče 2).

Slede Vladičin Han sa 4, Bosilegrad sa 3, te Preševo i Bujanovac sa po jednim novozaraženim.

U Trgovištu nije bilo registrovanih slučajeva zaražavanja u protekla 24 sata.

ATD: Procenat zaražavanja oko 24 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju obavljen je za dan ukupno 61 pregled (dan ranije 31) - 40 su bili tzv. prvi (dan ranije 25), dok su ostali bili kontrolnog tipa. Na antigenskom testiranju od 42 testirana (dan ranije 29) njih 10 (juče 7) je bilo pozitivno na virus kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 23,8 dok je dan ranije iznosio 24,1.

Na Odeljenju psihijatrije vranjske bolnice, jedinom koje zbrinjava kovid pacijente, trenutno se leči 13 osoba, isto kao dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Kiseoničku potporu zbog otežanog disanja koristi 10 pacijenata i ta brojka je nepromenjena u odnosu na prethodni dan.

U protekla 24 sata primljena su na lečenje 2 pacijenta, a otpusta iz bolnice nije bilo.

U poslednja 24 sata nije bilo preminulih kovid pozitivnih osoba u vranjskoj bolnici, a u dva dana pre toga preminule su po dve osobe.

Dupliran broj pregleda dece

U Dečjoj kovid ambulanti u protekla 24 sata urađeno je ukupno 36 pregleda (dan ranije 17) - u 31 slučaju radilo se o tzv. prvom, a u 5 o kontrolnom pregledu. Na kovid-19 je za dan testirano 31 dete i petoro je bilo pozitivno na koronavirus (dan ranije jedno). Jedno dete je predškolskog, a četiri školskog uzrasta. Na Pedijatriji (bolničko odeljenje) obavljeno je 29 pregleda. Nije bilo pozitivne dece, ni transporta ka tercijarnim ustanovama.

Najnovije vesti